Cursus: Tapdance

Cursus: Tapdance

De nieuwe cursus voor beginners komt op de zondagochtend om 10.00 uur.

Voor een impressie van tapdans: ga naar Video op de startpagina. Daar vindt u een tapdemo van het nummer dat in de tweede serie van 10 lessen wordt aangeleerd.

Tapdance is het ritme in je voeten. 1, 2, 3, 4 tikken in een tel. Bijna niet meer te volgen zo snel. Vanaf het begin is de techniek van "tap" heel belangrijk. Daar wordt  dan ook veel aandacht aan besteed. Maar het is geen droge stof. Alles wat je  leert wordt direct gebruikt in een choreografie en na de eerste 10 lessen “tap” je al een aardig stuk weg. Speciale tapschoenen bestaan wel maar je hebt ze nog niet meteen nodig. Eerst eens bekijken of je "tap" echt leuk vindt en daarna kun je de schoenen altijd nog aanschaffen.

Er bestaan allerlei vormen van "tap". "Tap" op jazzmuziek, latin muziek, klassieke muziek, hip hop enz.

Alle cursussen bestaan uit 10 lessen van 1 uur. De kosten bedragen € 70,-- per persoon. De lessen worden gegeven door de Heer Vermeulen.

Hieronder staat het schema van september 2017.

woensdag  18.30     Gevorderd +
zondag      10.00     Beginners 1     
                

Er zijn twee instructie dvd's gemaakt door de heer Vermeulen en Nadia de Bruin (productie).

Deel 1 is speciaal gericht op de beginner en laat duidelijk de techniek zien van de belangrijkste tapbewegingen voor de echte beginnende tapdanser.
Deel 2 is meer gericht op de al wat gevorderde danser en laat wat moeilijkere technieken zien.

Daarnaast is er de dvd "Top Tap 1" waarop de eerste drie choreografiën staan die in het eerste jaar worden aangeleerd. Ook de warming up die in de lessen wordt gebruikt staat op deze dvd. Alle nummers worden strofe voor strofe uitgelegd en alle bewegingen worden zowel van voor als van achter getoond.

Inmiddels is ook "Top Tap 2" te verkrijgen.

De dvd's kosten € 30,00 per stuk exclusief verzendkosten en zijn te bestellen bij het danscentrum.
Voor leerlingen zijn de kosten  27,50 per stuk.

Neem voor verdere informatie vrijblijvend contact met ons op.

024 3229017 / 3296631